Fotogalerie 2021 - MČ Praha 19


Kbelské posvícení
Centrální park Kbely


Máme za sebou další tradiční oslavu hojnosti, úrody a babího léta.
Letošním tématem posvícení byly staré české pověsti, legendy a báje.
Již od odpoledních hodin byl park plný vědomostních a sportovních soutěží pro malé i školní děti. Návštěvníci se mohli potěšit například jízdou na koních s JK Fidorka, plavbou po rybníčku se kbelskými skauty nebo třeba jen pohovořit se svými sousedy u stánku s dobrotami a dalším pestrým zbožím.
V amfiteátru byl připraven pestrý tematický program, který jsme započali vystoupením žáků 6.tříd pod velením učitelek Marie Novákové a Terezy Kučerové. Dále následovalo vystoupení – tzv. clogging (někdy nazývané jako country step) v podání krásných děvčat z kroužku country stepu s názvem Klepeto. Nejen pro děti zahrálo Divadlo Ančí a Fančí krásnou tematickou pohádku O Šemíkovi a poté Princeznu na hrášku. Muzikochtivé návštěvníky jistě potěšil zpěv skvělé arménské zpěvačky Alvíny. Celým programem prolínalo množství soutěží, tance, povídání o českých pověstech a dokonce i někteří hlavní představitelé legend, bájí a pověstí přišli na návštěvu do kbelského parku - například Kazi, Teta i Libuše s Bivojem a Přemyslem oráčem, také dorazila i hrůzostrašná strašidla pražská s objasněním, jakým způsobem se ke strašení vlastně dostala. Velmi poutavé bylo vystoupení s oživlou historií a se všemožnými alchymistickými pokusy i povídáním o historii. A tématu jsme se drželi i při výběru muziky v podání skvostné kapely Delorain hrající středověkou, pohanskou a zaklínačskou hudbu komorní i bouřlivou. Na závěr se spustila k tématu sestavená ohňová a pyroshow s trochou mystiky a tajemna s názvem Zrození Sirael.
Děkujeme všem, co přišli na akci, také patří velký dík všem, kteří nám pomáhali či jakkoli jinak akci podpořili a děkujeme především všem zástupcům radnice i zaměstnancům úřadu a dalším, kteří zde strávili mnoho času přípravami, účastí na akci i úklidem po akci. Celá tak příjemná atmosféra z akce by se bez těchto lidí a dobrodějů neobešla.
Těšíme se opět na příští vaši návštěvu a přejeme, ať jste ve Kbelích šťastni!
Šárka Egrtová, PR
Michal Marel, foto ÚMČ Praha 19



© 2022 Michal Marel - ÚMČ Praha 19