Fotogalerie 2021 - MČ Praha 19

Rozsvěcení vánočního stromku
Centrální park Kbely


První adventní neděli jsme jako tradičně připravili velké sousedské setkání, abychom si připomněli staročeské vánoční zvyky, zazpívali si známé koledy, zkrátka, abychom se naladili do příjemné vánoční pohody.
O tu se tu v rámci programu v amfiteátru postaraly nejen učitelky + děti z MŠ Letců, děti z kbelských kroužků flétny
 a studenti Dětského hudebního studia  (Čmelda).
Krátce po 14h přišli požehnat našemu vánočnímu stromu i promluvit k návštěvníkům naší akce pan farář P. Filip Jan Rathouský OFM a P. Lukáš Pavel Brachna OFM.
Hned poté následovalo velmi zajímavé zážitkové a edukativní vystoupení tančících a velice socializovaných koz cvičitelky Petry, v jejichž vystoupení kozy podávají např. kopýtko, proskakují obručí, vyskakují na kapotu auta, tančí, ale též se děti mohly v rámci celého dne - například  projít po parku s kozou na vodítku a vyzkoušet dané povely. Paní Petra sdělila, že vycvičit kozu je asi osmkrát těžší, než vycvičit psa. Jejich originální návštěva měla zde ve Kbelích obrovský ohlas, obzvláště u dětí.
Celým programem provázel kbelský patriot - soused – Míra Konvalina spolu se kbelskými čertíky, anděly i Mikulášem.  Potkat jsme také mohli Tři krále, Ambrože, Lucku i Barborky. Tímto všem děkujeme za příjemnou atmosféru, jež zde vytvořili. Taktéž interaktivní divadélko Prima den s pohádkou „Co to voní“ mělo velký úspěch.
Od 15h příchozí návštěvníky naplno rozproudila trojice známých zpěváků – Marián Kadlec, Tomáš Linka, Tonda Kny, hned po nich i vystoupení Kbeláka Luboše Pěkného s tahací harmonikou a mlaďounká zpěvačka Majda Šumpíková.
Povídání o nadcházejících svátcích s ukázkami vánočních tradic nejen u skautů ve srubu, vánoční koledy, adventní postavičky, Betlém a zvířátka, možnost projížďky dětí na koních s JK Fidorka, tvořivé dílny, aktivity od Ekocentra Prales, Klubu Vodníček nebo voňavé vánoční tržiště, to vše jsme připravili pro vás a doufáme, že vás to všechny také mile potěšilo. Navíc po 16 hodině byl paní místostarostkou pozván Mikuláš se svou partou pomocníků, aby ze své knihy hříchů zjistil, kdo z dětí byl po celý rok hodný a kdo nikoli a komu vlastně může dát připravenou odměnu.
Cca kolem 17h děti spolu s panem místostarostou odpočítaly rozsvícení vánočního stromu v novém hávu.
Jako třešnička na dortu pak začaly zpívat sbory dětských zpěváků: Pramínek a Rokytka, pod vedením sbormistryně Magdalény Hochmanové + Zuzany Celerýnové s doprovodem Antonína Škocha. Poslední a také nezapomenutelné bylo pěvecké vystoupení „naší Terezy Dlouhé“ – kbelské zpěvačky, jež spolu s velkolepým ohňostrojem úspěšně zakončilo tento pestrý, vánoční náladou protkaný den.
Srdečné díky směřují našim pravidelným pomocníkům na akcích – zaměstnancům a přátelům radnice, místním a okolním spolkům, školičkám a kroužkům, našim kbelským hasičům (SDH Kbely), zkrátka děkujeme všem dalším, kteří se podíleli na vzniku této náročné - ovšem krásné akce a přejeme všem mnoho štěstí, pohody a zdraví v novém roce !
Šárka Egrtová, PR ÚMČ Praha 19
Foto Michal Marel


© 2022 Michal Marel - ÚMČ Praha 19