Fotogalerie 2021 - MČ Praha 19


Setkání skautů ve Kbelích
PRALES ve Kbelích



Již před dvěma lety jsme do Kbel pozvali přes 50 skautů z různých organizací po celé republice (Kolín, Bělá pod Bezdězem a další). Prosluněnou sobotu jsme s nimi strávili procházkou po památkách Kbel, vařením buřtguláše a turnajem ve vybíjené.
Jelikož se nám tato akce líbila, chtěli jsme o rok později uspořádat něco velkolepějšího, s více účastníky a na delší dobu. Tyto plány jsme však byli nuceni vzhledem k nepředvídatelným událostem v souvislosti s epidemií covidu zrušit.
Letos jsme ale konečně mohli své odvážné nápady zrealizovat. Akce se konala ve dnech 6. - 8. května 2022 na území PRALES ve Kbelích, kam nám s převozem materiálu pomohla MČ Kbely. S rodiči našich členů jsme postavili nádherný tábor, ve kterém nechyběla slavnostní brána, vlajkový stožár, hangár, podsadové stany i ohniště.
Přijeli k nám skauti ze Svazu skautů a skautek ČR z Jevíčka, junáci z Bělé pod Bezdězem a dokonce i harceři z Varšavy. Dohromady nás bylo přes 60. Vzácnou návštěvu jsme provedli po Kbelích, ukázali jsme skautům mimo jiné Ekocentrum PRALES a naši klubovnu. Počasí se opravdu vydařilo, takže samozřejmě nechybělo vaření na ohni i hry v přírodě. Večer jsme zasedli ke slavnostnímu ohni, u kterého jsme za doprovodu kytar zpívali české i polské táborové písně.
A co bylo vlastně to nejdůležitější? Pocit sounáležitosti a pravého skautského bratrství. V takových okamžicích člověk teprve pochopí, jaká je pravá podstata skautské myšlenky.

Kamil Podlaha





© 2022 Michal Marel - ÚMČ Praha 19