Fotogalerie 2021 - MČ Praha 19

Pohádkový park
Centrální park Kbely


„Pojďte se vydat tou pohádkovou cestou – tím směrem až k místu u princezny Zlatovlásky, kolem Krtečka, vodníka a Ferdy mravence nebo slečny Berušky, poblíž kačera Donalda natrefíte na známé poplety Pata a Mata, také – ať vás neutančí Maková panenka… ale hlavně pozor z celé cesty na zlého vlka u Karkulky, kudy poté dojdete na konečné stanoviště královny pohádkové říše pro odměnu  – tak tedy:  VZHŮRU ZA DOBRODRUŽSTVÍM – ZEMĚ POHÁDEK JE TU PRO VÁS ! “. Zaznělo hned první školní den, kdy kbelská radnice uspořádala pro všechny děti od 0-100 let akci s názvem Pohádkový park s pohádkovou muzikou i dětským divadélkem O Zlatovlásce. 
První zářiové odpoledne svým počasím překvapilo a přímo vybízelo přicházející rodiny s dětmi k příjemné procházce parkem, kde již byly rozmístěny sportovní, vědomostní, kouzelné či strašidelné disciplíny se známými postavičkami z pohádek a večerníčků. Dobrodružství číhalo z každého koutu, děti si vyhledaly po parku 30 stanovišť a zdolávaly různé zajímavé úkoly podle věku a možností. Za každou disciplínu dostaly razítko a za větší počet splněných soutěží čekala každého odměna v infostanu Městské části Praha 19.
Tímto bych ráda poděkovala všem, kteří nám pomohli při organizaci – jsou to především ochotní zaměstnanci kbelského úřadu a jejich rodiny i přátelé v rolích animáků, členové spolku Kbely-náš domov, KRC Cobydup, MHMP, Ekocentrum Prales, místní sportovní kluby Spartak Kbely a Sokol Kbely-oddíl pozemního hokeje, Spolek podporovatelů Sokol Kbely.
Budeme se opět těšit na další setkání s vámi na kulturních akcích ve Kbelích, chcete-li - posílejte, prosím i své náměty, dotazy či připomínky k akcím např. na mail. sarka.egrtova@kbely.mepnet.cz.
Fotografie Michala Marela


© 2022 Michal Marel - ÚMČ Praha 19