fotogalerie - mč praha19

DEN DĚTÍ

ANEB

jAK SE BUDÍ PRINCEZNY


Centrální park Kbely


Fotografie Michala Marela


První červnová sobota celá sluncem zalitá se tradičně velmi povedla. Celý program jsme připravili opět v amfiteátru kbelského parku a blízkém okolí. Děti, které přišly do parku oslavit svůj svátek, mohly uplatnit své dovednosti u připravených pohádkových disciplín tentokráte z říše princů a princezen. Do soutěžení byli samozřejmě zapojeni i rodiče, aby si také užili společnou legraci. Děti ke svému svátku dostaly krom mnoha různých velkých i menších odměn i báječné zážitky se spoustou princezen, králů i rytířů, sudiček a dalších postaviček z pohádek. Mimo soutěží byla možnost se něco přiučit u tvořivé dílny - „korálkovací„, malovací a také zde byla možnost účasti dětí na jazykové soutěži Jazykového studia Rolino o ceny za celkem 15000,-Kč.  Dokonce si každý z návštěvníků mohl vyzkoušet na vlastní kůži, jaké to je – stát se na chvíli hasičem - spolu s prohlídkou hasičského vozu a veškerých pomůcek si zájemci mohli v parném dni spolu s SDH Kbely zastříkat do dáli či na své blízké – coby předem domluvený cíl.

V programu amfiteátru byla nachystána další překvapení v podobě hudebních, sportovních a tanečních vystoupení dětí, kterým tímto velice děkujeme! Divadlo Prima den předvedlo, že každý z nás má v sobě duši šlechetného rytíře či chytrou a ušlechtilou princeznu. Hned po hraném divadélku O princi Vendelínovi a princezně Evelíně v podání duchcovského Divadla M přijela na návštěvu představitelka jedné z nejproslulejších princezen – herečka Míša Kuklová. Následovalo příjemné povídání o tom, jak vlastně známá pohádka O princezně Jasněnce a létajícím ševci vznikala a jaká dobrodružství, ale i třeba nesnáze zde zažila při riskantních scénách a spolu s ostatními herci.

„Třešničkou na dortu“ bych nazvala kapelu Pískomil se vrací, jejíž renomé u dětských diváků poslední dobou velmi stoupá a která přijela pobavit, roztančit nejen dětské kbelské publikum.

A tak se tento sváteční den všechny děti spolu se svými blízkými pořádně vyskotačily a vyřádily.

Na organizaci celé akce se podíleli zaměstnanci i zástupci radnice, členové jejich rodin a spřátelené spolky. Tímto velmi děkujeme všem účastníkům – pomocníkům, dobrovolníkům, KRC Cobydup, Divadlu Prima den, spolku Kbely-náš domov, hasičům SDH Kbely i vedení radnice, Fittime Kbely, učitelkám MŠ a ZŠ Kbely, lektorům hudebních kroužků, dětskému tanečnímu kroužku TŠ Hit a taktéž sponzorům za věcné dary (firma Bidvest – Prima zmrzliny coby odměny pro děti, jazyková agentura Rolino, jež poskytla krásné ceny do soutěží, firma Preciosa Ornela za velké množství korálků na dětské dílny, Nízkoprahovému centru aktivit Kbely a MP Kbely za odměny pro děti, a firmě Extra Publishing darující velké množství časopisů pro děti.  Díky všem těmto „dobrodějům“ bylo naše sobotní odpoledne ve znamení stovek veselých a rozzářených dětských očí a to je báječný důvod, proč pokračovat.

Šárka Egrtová

Public relations ÚMČ Praha 19