fotogalerie - mč praha19

SVATOJÁNSKÝ VEČER S BOJOVKOU

Centrální pak Kbely


Byl to svatojánský večer se vším všudy – ještě zbylých pár slunečních paprsků a s tím i velmi teplé počasí nás krásně hřálo. Na začátku bylo pro návštěvníky připraveno svatojánské menu v Restauraci Zastávka u srubu s možností zapůjčení dek a také příjemného posezení v přírodním parku… Byly zde nachystány květinky, které se tradičně sbíraly o svatojánské noci a které dle tradice přinášely lidem různá kouzla v podobě elixíru lásky, zdraví …

Ještě před zapálením ohýnků si děti pletly věnečky, poznávaly bylinky od třezalky- bylinky Sv. Jana po levanduli, rozmarýn, česnek, maliník a mnohé další. Zpívalo se, cvičila se jóga a povídalo s moderátorkami Prima den až do doby, kdy přišla na řadu opravdická cesta za svatojánským pokladem.

Od tunelu směrem do lesoparku mířila cesta, na kterou mnohý z malých návštěvníků nezapomene, jelikož se procházelo přes všelijaké méně i více strašidelné postavičky – tu upovídaný duch krásné tančící a zpívající bludičky nebo zlý vlk z pohádky, tu mrtvá nevěsta, hejkal i čarodějnice z perníkové chaloupky, nechyběli rytíři, upíři, smrťáčci, king-kong, a další temné, ale i sem-tam legrační postavičky. U některých stanovišť byl připraven úkol, který po splnění byl sladce odměněn. Na konci cesty u Bílé a Černé paní děti dostaly alespoň malý kousek ze svatojánského pokladu a diplom.

Přiznám se, že všechny děti dokázaly neskutečnou odvahu a veškeré odměny a diplomy pro ty nejstatečnější si určitě a po právu zasloužily neboť se jistě bály méně, než některá ve tmě připravená strašidla v akci J

Ráda bych poděkovala všem, kteří se jakkoli podíleli na této nově vznikající akci – jsou to především zaměstnanci kbelského úřadu a blízcí přátelé.

Máte-li nějaké další náměty, jak bychom mohli naše připravené akce vylepšit, určitě napište či kontaktujte: sarka.egrtova@kbely.mepnet.cz či 775590158. Uvítáme nabídky pomoci při různých akcích na stanovištích soutěžních disciplín pro děti.

Těšíme se na další setkání s vámi na akcích kbelské radnice a přejeme vám všem báječné prázdniny a dovolené!


Šárka Egrtová, public relations ÚMČ Praha 19

Fotografie Michala Marela