fotogalerie - mč praha19

Festivalové posvícení

Centrální park Kbely


Kbelské posvícení jsme oslavili tradičně – netradičně za mírně vřelého počasí a jako vždy v našem krásném kbelském parku. Letošní rok byl opět něčím speciální – byl ve znamení červeného koberce a oslavy všech uměleckých osobností – malých i velkých, ze Kbel i z okolí.

Kbely poctily svou návštěvou krom krásných mažoretek a dance vystoupení i perfektně připravené děti z Fittime Kbely, mnoho velice šikovných hvězdiček přišlo z hudebního studia ČMELDA, i vinořská zumba Lucky Burdové rozproudila další davy návštěvníků, k tomu krásně zapěla vycházející hvězda Majda Šumpíková a Zuzana Večerníková. Nelze opomenout nápadité vystoupení studentů kbelské základní školy, kteří pod vedením akční paní učitelky Novákové zvládly taktéž potěšit řadu diváků. Také bylo ke shlédnutí divadlo pro děti a jejich Kocour v botách.

Posvícenské galánky z Prima divadla se ujaly doprovodného slova a vítaly jednu slavnou návštěvu za druhou. Nejen, že k nám zavítal Fredie Mercury (J.Bresky) a předvedl neskutečně zábavné show s mnoha „profláklými“ hity skupiny Queen, ale též se z davů najednou objevila např. Jana Kratochvílová s hitem „Stínu kapradiny“, dále se trochu ostýchavě – ale s velkým šarmem - jala zpěvu i kbelská Hanička Zagorová s písničkou „Spěchám“ a červeným kobercem jak vichřice protančila a svýmy boky pěkně zavlnila rozpustilá kbelská Ewa Farná rozhodivši mezitím všem nejbližším fanouškům - poté, co zapěla píseň:“Boky jako skříň“- veškeré své připravené sladkosti v pompadurce.

Dalšími osobnostmi byli místní sportovci ze Sokolu Kbely s ukázkami z oblasti pozemního hokeje.

A aby měly kbelské oslavy ten správný „říz“ – pozvali jsme si hudební skupinu Trijo, která zde rozproudila tancechtivé návštěvníky svou muzikou z dílny skupin jako jsou Čechomor, Blackmores Night, V. Redla, J. Nohavici a mnohé další třeba i lidové skladby.

Třešničkou a zakončením celého slavnostního dne byl ohňostroj s hudebním podkresem od skupiny Queen a Scorpions.

A tak byla ukončena naše další tentokráte více umělecky laděná kulturní akce a těšíme se opět na vás na

všechny při podzimních a zimních připravovaných radovánkách.

Děkujeme tímto všem pomocníkům, všem-co nám organizátorům drží palce, všem – kteří přijdou i za deštivého počasí, ale i všem, kteří mají prostě rádi další společné a nejen sousedské setkávání, jež je - věřím - velmi přínosné a příjemné pro všechny z nás.

Šárka Egrtová, public relations MČ Praha 19

Fotografie Michala Marela