fotogalerie - mč praha19

Rozsvícení vánočního stromu

v Centrálním parku ve Kbelích


Příjemná vůně blížících se Vánoc, pohodová atmosféra, atraktivní staročeský program v amfiteátru a mnohé ukázky vánočních tradic i různých řemesel nás rázem přesunuly v čase do dob našich babiček a dědečků.

Po celý den se návštěvníci parku mohli seznámit s tajemnými bytostmi adventu – jako jsou barborky, lucky, ambrožové, mikulášky, ale též Mikuláš s anděly, čerty. Nechyběli zde ani tři králové, kteří taktéž neodmyslitelně patří k období Vánoc.

Hned na začátku uvítal pan starosta Pavel Žďárský  p.faráře Jiljího, aby stejně jako minulý rok vysvětil krásně ozdobený stříbrný vánoční strom. V pravidelných vstupech zazněla vánoční muzika v podání hudební skupiny Euphorica, další přišlo na řadu i zajímavé povídání o tom, jak děti dříve prožívaly období před a po Vánocích oproti dnešní době. Děti ze ZŠ a kroužků flétny nám po roce připomněly lidové koledy a písně, které si perfektně nacvičily za pomoci svých učitelek.

Farmářská zvířátka v ohradě si užívala mazlení s dětmi a kromě pohádek a soutěží byla tento den pro děti připravena i bohatá nadílka. Nejkouzelnější tečkou na závěr celého programu bylo samotné rozsvícení stromu, andělský zpěv paní pěvkyně Markéty Dvořákové v doprovodu Lenky Korbelové a slavnostní sněžící ohňostroj.

Děkujeme všem, kteří nám pomáhali, stejně jako návštěvníkům akce, kteří s námi strávili první a nezapomenutelnou adventní neděli roku 2013.


Fotografie Michala Marela