fotogalerie - mč praha19

Kbelské posvícení

Centrální park Kbely


Fotografie Michala Marela


První víkend po sv. Ludmile patřil tradičním kbelským posvícenským oslavám. Opět jsme se nechali inspirovat historií a využili jsme 700. výročí Karla IV. Nechali jsme se unést do života dávných rytířů a sličných panen, do středověkého rytmu starých písní, bájí a pověstí, kde vynikala čest a síla, trest i například právo útrpné.

Celý den, přestože byl zahalen do mračivého pláště, se vydařil - jen sem tam s menšími „přeprškami“.  Divadélka, tanec, rytířská klání - turnaj pro císařovnu i odborný výklad ke středověkým řemeslům, hrám, módě, jídlu, ale i například k bojovým technikám… to vše zažili návštěvníci kbelského parku. Překvapením nebyla pouze návštěva známého zpěváka Bohuše Matuše, ale též muzikanti brandýské hudební skupiny Klasickej Postup ukázali, že roztančí a potěší svou muzikou davy lidí. Velký dík patří také mladé vycházející hvězdičce – slečně Majdě Šumpíkové – která již podruhé zazpívala v amfiteátru-tentokráte písničky z českých pohádek a moc se jí to povedlo.

Klasickou tečkou k programu byl slíbený ohňostroj a hned poté i připravená mystická ohňová show historického souboru Aurinko Félag.

Těšíme se na vás na příštích akcích.

Šárka Egrtová, ÚMČ Praha 19